ÇAY KAZANI TEMİZLİĞİ

ÇAY KAZANI TEMİZLİĞİ

Çay kazanı için ilk adımdaki bakım; çay kazanı temizliği diyebiliriz. Hijyenik hizmet ilkesini benimseyebilmek adına düzenli periyotlar ile yapılan temizlik, ürünlerin lezzet ve kalitesini yukarılara taşır. Kaçınılmaz olan çay kazanı kireçlenmesi , başa çıkılabilir; basit bir pürüzdür. Asıl üzerine düşmemiz gereken konu bununla nasıl başa çıkacağımız olmalı. Çay kazanı parçalarının ve çay kazanının temizliği için izlenmesi gereken adımları bellidir;

1.            Çay Kazanında, iç hacmin yaklaşık üçte biri (1/3) suyla dolu olmalıdır.

2.            Suyu kaynayana kadar ısıtınız.

3.            İki adet porçöz’ü kaynamakta olan suyun içine boşaltınız.

4.            On dakikaya kadar bekleyiniz. …

5.            ÖNEMLİ: Asitli sıvının bekleme süresi on dakikayı geçmemelidir!

Sosyal mecralarda rahatlıkla çay kazanı temizliği ile ilgili yeterli bilgiyi bulmak mümkün. Fakat kullandığınız kazanın kalitesi temizlik periyotlarınızın sıklığını belirlemekle beraber, hijyen ilkesinin benimsenmesinde baş yardımcınız olur. Çay ocakları için çay kazanı temizliği konusunda baş yardımcınız kireç sökücü ürünler değil, iyi materyallerden üretilmiş kaliteli çay kazanı olmalı. Düzenli yapılan temizliğin yanında kaliteli ürün işletmeler için engel olunamaz bir başarı sunar.

ÇAY KAZANI TEMİZLİĞİNİN ÖNEMİ

Kullandığınız çay kazanı için yapacağınız temizleme mümkün mertebe sık periyotlarda olmak zorunda. Zira, hangi materyallerden üretilirse üretilsin çay kazanı musluğu ve çay kazanı rezistansı için kireçlenme belli bir zaman ardından baş gösterir. Bununla alakalı alınması gereken önlemler bulunmakta; her şeyden önce kireçlenme süresini en uzun periyotlar haline getirebilecek ürünler kullanılmalı. Bu aşamada ise devreye doğru ham maddeler kullanılarak üretilmiş çay kazanı , rezistans ve çay kazanı musluğu bir arada tercih edilmeli. Temizlik dönemlerinin sıklığını hafifletmek ve kireci önlemede iyi bir yardımcı için hijyen dostu ürünler tercih edilmeli. Gold çay kazanı sizler için en kaliteli ve kireç önleme konusunda dirençli malzemeler kullanılarak üretilmiş hijyenik çay kazanı üretir ve hizmetinize sunar. Çay ocağı için en ideal tercih modern, kullanımı kolay ve hijyen ilkesini sizler ile birlikte benimseyecek ürünleri pazara sunmak gold çay kazanı için ilk sıralardaki görevlerden yalnızca biri.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir