Bakır Çay Kazanı

Bakır Çay Kazanı

Teknoloji son hız ilerleyerek çeşitli çay demleme ve ısıtma araçları çıkarıyor olsa da bakır çay kazanları hala en az ilk günkü gibi önemini korumaya devam ediyor. Ayrıca gelişen teknolojiye de eşlik ederek çeşitliliğini arttırıyor. 

Kalabalık işletme yerlerinde, okullarda, kantinlerde, çay ocaklarında, kafelerde, ofislerde kullanımı oldukça yaygın olan bakır çay kazanı kimi zaman evlerde de dikkatimizi çekiyor.

Bakır Çay Kazanı Modelleri

Bakır çay kazanı özelliklerine göre çeşitlilik gösteriyor. 

Bu çeşitlilik şu şekildedir:

  • Demlik sayısına göre: modeline uygun olacak şekilde bakır çay kazanı bir, iki, üç, dört, altı demlikli olabiliyor.
  • İç haznesine göre: bakır çay kazanlarının bir kısmının içi de bakır iken bir kısmının ise içi kromdur.
  • Çalışma prensibi: bakır çay kazalarının bazısı yalnızca elektrik ile çalışırken bazısı ise elektriğin yanı sıra doğal gaz ve tüp ile de çalışmaktadır.
  • İşleme: kişinin isteğine bağlı olarak bakır kazanlara işleme yapılmaktadır.
  • Arıtma: her kazanda mevcut olmayan
  • Bir başka özelik de suyun arıtımıdır. Arıtma özelliğine sahip olan kazanlar bu sayede daha berrak su ve dolayısıyla daha lezzetli çay ortaya çıkarır.
  • Kahve pişirme bölgesi: kimi kazanların ufak bir de kahve pişirme bölmesi bulunur. Bu sayede çayın yanı sıra cezve ile de kahve pişirme olanağı sunar.

Bakır Çay Kazanı Genel Özelikleri

Termostat sistemi sayesinde kazandaki suyun sıcaklığını korumasını sağlar, ayrıca taş yünü sayesinde de içerdeki suyun olabildiğince geç soğumasına olanak tanır. Enerji açıp kapama yöntemi ile tasarruf sağlamış olur. 

Çoklu demlik özelliği ise kalabalık işletmeler için oldukça avantajlı bir başka özelliğidir bakır çay kazanı için önemli diğer bir husus ise demliğin güzel ısınabilmesidir. Isının verimli iletimi için demliğin alt kısmının rahatlıkla oturabileceği alanlar mevcuttur.

Bakır Çay Kazanı Temizliği

Temizliği oldukça basit olan bu kazanların üst kapakları kolayca yerinden çıkmaktadır. Bu sayede içi pratik bir şekilde temizlenebilmektedir. Ürününüze zarar vermeyecek bir temizleyici ile kazanı temizleyebilirsiniz. Üstelik düzenli bakımı yapılan kazanların kullanım ömrü daha uzun olmaktadır.

Bakır Çay Kazanı Fiyatları

Kullanılan malzemenin kalitesi, ekstra özellikleri, ısıtma farklılığı, işlemesi gibi farklılıklarından dolayı fiyatlar değişkenlik göstermek ile birlikte her bütçeye uygun aralıklarda bakır çay kazanı bulmak mümkün.

Sizler de bu bilgiler ışığında kendinize, bütçenize ve isteklerinize uygun olan kazanı çekerek kullanmaya başlayabilirsiniz. ​​​​​Bakır çay kazanınızı seçerken yukarıda belirtilen özelliklere dikkat etmeyi unutmayın.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir